Isten hozta!

Kárpát-medence Isten ölelése!

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Címlap Hírek Megújult honlapunk

Megújult honlapunk

E-mail Nyomtatás PDF
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.huJP-Bookmark

Változtatások az oldalon

Kedves Barátaink, Olvasóink és Dalnoktársaink!

A program, melyben eddig dolgoztunk rendkívül nehézkesnek bizonyult számunkra, ezért kicsit módosítottunk a rendszerünkön. Írásainkat három fő szekcióba (így nevezi a joomla a fő kategóriákat) soroltuk, tárgyi-, szellemi-, s társadalomnéprajzba. Ezen belül olyan kategóriákat adtunk meg, melyek sokkal jobban részletezik három részterületét szeretett szakmánknak. Sajnos a rendszer nem engedi, hogy tovább bontsuk alkategóriáinkat, ezért a gazdálkodást sem tudjuk tovább tagolni, együtt kerül bemutatásra az ősmesterségek, a fölművelés, állattartás. Kompromisszumot kellett kötnünk, s alkalmazkodtunk az ingyenes, készen kapott programhoz. Ezek a fejléc alatt láthatóak vízszintes elrendezésen.

Amennyiben az egeret ráirányítják a fő kategóriákra, legördülnek az egyes alkategóriák, melyeken keresztül közvetlen léphetnek azokba (pl. szellemi néprajz-anekdoták). Ha rá is kattintanak a főbb kategóriákra (pl. tárgyi néprajz), listázza a tételeket, így az is láthatóvá válik, melyikben olvasható jelenleg valamilyen írás. Létrehoztunk egy mazsolák és szószedet szekciót is, előbbiben érdekes rövid történetek, utóbbiban pedig a fogalmak meghatározása lesz látható (reményeink szerint ez állandóan bővülni fog). A maradékot bal oldalon, függőlegesen, Főmenü néven rendeztük el, meghagytuk az "Ezt látnia kell!", "Ezt olvasnia kell!" szekciókat, melyben könyveket, videókat tekinthetnek meg. Nem került minden írás a főoldalra, csupán híreink, s nagyobb, fontosabb munkáink, valamint az érdekességre számot tartó tanulmányok. Szeretnénk ugyanakkor, ha többet tudnánk foglalkozni az oldallal, de mindannyian dolgozunk, s egyikőnknek sincs otthon internetelérési elérhetősége. Ezen kívül a barátaink is igen erősen lusták, nehezen küldik ígért, már napvilágot látott cikkeiket honlapunknak. Mi azonban igyekezni fogunk, szeptemberben jelentkezünk az Erdélyi barangolások cd-rom 1. részével, Szabó László jászokról kiadott cd-romjával, s közben a honlap fejlesztésén is dolgozunk. Eddig közzétett írásaink nincsenek végleges formába öntve, számos képet, kiegészítést kell még hozzátennünk, az egyes fotókat adatolnunk, melyek mind nagyon sok időbe telnek. Ezen kívül számos, már eddig megjelent tanulmányt szeretnénk közölni, aminek bevitele hosszú időt vesz igénybe. Szeretnénk, ha gyűjtéseink közül többet meg is lehetne hallgatni majd, így a közölt szövegrészek között lesznek letölthető mp3 formátumú fájlok is. Így talán azok is kaphatnak ízelítőt egy-egy terület tájszólásából, akik sosem jártak arrafelé. Mindamellett számunkra igen nehéz feladat a rendszer megtanulása is, folyamatosan buktatókba botlunk. Ennek ellenére megfeszített tempóban dolgozunk.

Köszönjük kitartó érdeklődésüket!

Szerkesztők

Módosítás dátuma: 2011. július 05. kedd, 09:21