Isten hozta!

Kárpát-medence Isten ölelése!

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Címlap Hírek Misztrál

Misztrál

E-mail Nyomtatás PDF
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.huJP-Bookmark

MISZTRÁL

Az 1997-ben alakult Misztrál zenei együttes ismert és kevésbé ismert hazai és külföldi költők verseit zenésíti meg sajátos és egyéni hangon. Dalaikban ötvöződik a történelem, a hagyomány és a különleges, gyökereiben magyar és modern dallamvilág. Megalakulásuk után egy évvel, 1998 júliusában, a XIX. Kaláka Folkfesztiválon megnyerték a Kaláka Alapítvány fődíját. 2006-ban Bartók Béla díjat, 2008-ban Balassi Bálint emlékérmet, 2010-ben pedig a Fiatalok a Polgári Magyarországért díját kapták meg.

 

MisztrálKilenc éve szerveznek kulturális fesztivált a Duna partján, Nagymaroson, hogy minél többen újra felfedezhessék a magyar kultúra és irodalom elfeledett kincseit. Az elmúlt esztendőkben számos külföldi meghívásnak is eleget tettek: eljutottak a Felvidékre, Erdélybe, Kárpátaljára, Lengyelországba, Észtországba, Finnországba, Olaszországba és az Egyesült Államokba. A fesztiválon és az országot járva (koncertek, fellépések, rendhagyó irodalom órák), az értékes irodalmi-zenei kultúrát kívánják bemutatni és megszerettetni a remélhetően egyre nagyobb számú, igényes zenét kedvelő közönséggel.

 

Az együttes tagjai:

Csóka Sámuel - hangmérnök, technikus

Heinczinger Miklós - furulyák, klarinét, doromb, ének

Hoppál Mihály - nagybőgő, saz, brácsa

Pusztai Gábor - ütőhangszerek

Tóbisz Tinelli Tamás - gitárok, ének

Török Máté - cselló, gitár, mandolin, koboz, ének

Módosítás dátuma: 2011. szeptember 08. csütörtök, 22:55