Isten hozta!

Kárpát-medence Isten ölelése!

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Címlap Hírek Felhívás! Eurázsiai Történelmi Lovasút. Magyarországtól Kazahsztánig

Felhívás! Eurázsiai Történelmi Lovasút. Magyarországtól Kazahsztánig

E-mail Nyomtatás PDF
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.huJP-Bookmark

Eurázsiai Történelmi Lovasút. Magyarországtól Kazahsztánig

Terepviszonyok: magas-hegyi, sivatagi, sztyeppei„Csak törpe nép felejthet ős nagyságot,
Csak elfajult kor hős elődöket;
A lelkes eljár ősei sírlakához,
S gyújt régi fénynél új szövétneket.
S ha a jelennek halványúl sugára:
A régi fény ragyogjon fel honára!”
(Garay János 1846.)

Kedves barátaim, ismerőseim, jóakaróim!

Béres Sándor vagyok, történelem-etnográfia szakon záróvizsgáztam a Pécsi Tudományegyetemen, jelenleg is Pécsett élek. Kéréssel szeretnék Önökhöz fordulni!

Az a megtiszteltetés ért, hogy tagja lehetek a Magyarországról Kazahsztánba induló „Eurázsiai Történelmi Lovasútnak.” A három lovast és egy sofőrt magába foglaló csapat főbb útvonala:Magyarország-Románia-Fekete-tenger- Georgia -Azerbajdzsán-Kaszpi-tenger-Kazahsztán. Az időtartam 6 hónap, nagyjából 6000 kilométer. Indulás március elsején Bagról, Pest vármegyéből.

Az út hivatalos szervezője az Eurázsiai Összefogásért Alapítvány. Az utazás célja, hogy jelképesen összekösse az útba eső vidékeket, népeket, ezzel ráirányítsuk a figyelmet sorsközösségünkre és az összetartás szükségességére. S nem mellékesen, végrehajtsunk egy felemelő lovas kalandot!

Vállalkozásunkat számos utunkba eső helyi szervezet és a Kazah állam támogatja, de minden résztvevő jelentős anyagi hozzájárulását is igényli a cél elérése. A költségekből nekem kell vállalni a személyes kiadásokat: a napi költőpénzt, a vízumokat, hajójegyeket és a hazaút árát, azaz nagyjából 500 000 (ötszázezer) forintnak megfelelő összeget. Eltöprengtem azon, hogyan lehetne ezt a pénzt megszerezni a lehető legszebb úton. Úgy érzem nem helyes, ha multicégek, bankok, politikusok pénzén indulok el erre a zarándokútra, oda, ahol hitem szerint a lelkiségünk egyik bölcsője ringott. Ehelyett jó alkalmat látok arra, hogy általam igaz ügynek tartott vállalkozás támogatásának örömét átérezhetővé tegyem minél szélesebb kör számára.

Mindig büszke voltam arra, hogy a Jóisten tart a tenyerén és életem minden napján neki lehetek hálás azért, mert van mit ennem és van hol lehajtanom a fejem. Most sem akarok máshoz fordulni, mint azokhoz, akiket mellém adott, akiknek jóindulatát eddig is megtapasztaltam! A napi költségekre nagyjából 2000 forintot számoltam. Arra gondoltam, mindenkit, akit elér ez a levél, arra kérek, hogy támogassa az utamat 2000 forinttal. Így nagyjából 200 ember segítsége elegendő arra, hogy biztonsággal végigmehessek az úton és hazatérjek.

Csak az adjon, aki jó szívvel teszi és megengedheti magának!

A támogatók nevét beírom egy könyvbe és az út minden napján megemlékezek egy emberről, akinek aznap a kenyerét eszem. Tervezem, hogy az út alatt kisebb bejegyzésekkel, naplórészletekkel és fényképekkel tájékoztatom utunkról a honlap olvasóit. Emellett hazatérésem után több élménybeszámolót is tartani fogok és naplómat sorozatokban közlöm majd a honlapon.

Aki úgy gondolja, hogy részt vesz velem ezen az utazáson, kérem adományát a következő számlaszámra utalja: (OTP) 11773683-51354792. A közlemény rovatba kérem feltétlenül írja be a nevét, hogy tudjam kitől kaptam az összeget.

Köszönettel és Üdvözlettel:

Béres Sándor  (poroszka(kukac)gmail.com)
Pécs, 2012. január 10.

Módosítás dátuma: 2012. február 13. hétfő, 16:19