Isten hozta!

Kárpát-medence Isten ölelése!

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Címlap Hírek Bihari népdalgyűjtés kötetben és CD-n

Bihari népdalgyűjtés kötetben és CD-n

E-mail Nyomtatás PDF
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.huJP-Bookmark

Bihari népdalgyűjtés kötetben és CD-n

A könyv borítójaBencze Lászlóné dr. Mező Judit énektanár, karvezető, népzenekutató 1974–1980 között gyűjtött népdalokat 21 bihari faluban. Annak idején a berettyóújfalui Bihari Múzeum egy válogatást jelentetett meg a Bihari Dolgozatok sorozatában, amely aztán – a folyamatos érdeklődés miatt – két kiadást is megért. Több mint egy évtizede azonban már csak antikváriumban lehet rábukkanni egy-egy példányra.

2008-ban a Dialekton Népzenei Kiadó a gyűjtés hanganyagának egy részét egy CD-n tette közzé Fellegzik az idő címmel, amelyet 2009-ben egy újabb követett (Hallottátok hírit…). A harmadik CD 2013-ban jelent meg Bencze Lászlóné 80. születésnapjára. Ez a lemez melléklete a Vetettem violát című kötetnek, melyben mindhárom korong anyaga (összesen 131 népdal) szerepel kottával. Legnagyobb számban szerelmi témájú énekeket, katona- és pásztordalokat találunk a gyűjteményben, de megjelennek benne a rabénekek, balladák, a betyár- és summásdalok is.

A kötet és a CD-k megrendelhető postai úton a Dialekton Népzenei Kiadó címén.

(Bővebb információ a www.dialekton.hu honlapon található.)

 

Fellegzik az idő... cd-borítóHallottátok hírit... cd-borító

Módosítás dátuma: 2014. február 28. péntek, 11:09