Isten hozta!

Kárpát-medence Isten ölelése!

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Címlap Hírek "Macimúzeum"

"Macimúzeum"

E-mail Nyomtatás PDF
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.huJP-Bookmark

"Macimúzeum"

Rákóczifalván található a "Macimúzeum", mely egy magánember gyűjteményének tárháza.

Ide kattintson!

 

Alapvetően támogatandó minden szép gyűjtemény közzététele, s az ilyen civil kezdeményezéseket mi is támogatjuk.

Azt azonban el kell mondanunk, hogy a rákóczifalvai kiállításból nagyon hiányzik egy (vagy több) muzeológus szakember véleménye, munkája. Fontos leszögeznünk, hogy a múzeumokban muzeológusok dolgoznak, akik szakmailag olyan munkát végeznek, amit helyettük más nem képes sikeresen ellátni. A múzeumoknak hármas feladatuk van: gyűjtenek, megőriznek és eredményeiket közlik kiállítások és szakmai publikációk formájában. Ahol ez a hármas funkció nem teljesül, nem beszélhetünk igazi múzeumról, csak kiállítóhelyről.

 

Alapjában véve Magyarország egyik legértékesebb játékgyűjteményéről van szó (macik), melyet örvendetes, hogy bemutattak a közönségnek. Ezt azonban raktárkiállítás jelleggel valósították meg. Mindent bemutattak, ami csak létezett, így a macik ki sem tudnak bontakozni. Több száz éves bútorok mellett tűzoltó-felszerelés, egzotikus állatok, kommunista kitüntetések, s mindenhol a rengeteg maci. Kuruc maci, labanc maci, teddy maci, s még ezerötszáz társa várja látogatóit. Ha közösségteremtő hely lesz, akkor megérte a fáradtságot, viszont valamiféle tematikát akkor is bele kellene vinni a táraltba.

Módosítás dátuma: 2011. június 30. csütörtök, 09:11