Isten hozta!

Kárpát-medence Isten ölelése!

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Címlap Társoldalak Bakator zenekar

Bakator zenekar

E-mail Nyomtatás PDF
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.huJP-Bookmark

Bakator zenekar

A zenekar 2009 januárjában alakult Debrecenben. A névválasztás igen egyedi. Sokan tévesen kapcsolják a név jelentését más fogalmakhoz. A bakator nem más, mint egyike a legkiválóbb régi magyar szőlőfajtáknak, amely főképpen az Érmelléken volt elterjedve, s mely szőlőnek bora legalább annyira tüzes, mint a banda muzsikája! Nem titkolt célkitűzésük, hogy a Bakator zenekar egyre népszerűbb elismertsége révén, az Érmellék is divatos, újra felfedezhető vidékké váljon a magyar népzenei élet és borkultúra színes palettáján.

Fiatal zenekarként csapatuk változatos hangszeres felállásokat produkál, igyekezve színesíteni a különböző népzenei dialektusokra jellemző muzsikákat. Hegedű, terchegedű, három és négy húros kontrák, brácsák, klarinét, cimbalom, ütőgardony, nagybőgő azok a hangszereik, melyeken törekednek a különböző vidékek népzenéjének a leghitelesebb megszólaltatására, természetesen jókedvű, parázs hangulatú énekszóval aláfestve. Zenekaruk tagjai mind a hagyományos parasztzenélés, mind pedig a képzettebb, kifinomultabb városias muzsikálás megtestesítője, amit a sajátos zenei játékuk felismerhetően hordoz magában.

Weblapjuk a http://www.bakatorzenekar.hu/ címen tekinthető meg.

Bakator zenekar

Módosítás dátuma: 2012. január 09. hétfő, 12:29