Isten hozta!

Kárpát-medence Isten ölelése!

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Címlap
www.karpatmedence.net
Esemény naptár help
Előző hónap Előző nap Következő nap Következő hónap
év szerint Hónap szerint Hét szerint Nézd a mai napot Keresés Ugrás a hónaphoz
Nemzeti nap a Rozsnyai Gyűjteményben
Szombat, 15. Március 2014, 15:30
kucug Találatok : 311

Nemzeti nap a Rozsnyai Gyűjteményben

A Rozsnyai Gyűjtemény idén is ünnepi rendezvénnyel tiszteleg az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emléke előtt. Március 15-én, szombaton, gazdag programkínálattal várják az érdeklődőket intézményükbe. A rendezvény első felében, 15:30 órától, a gyermekek kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, ahol a szabadságharc hős vitézeinek emlékére színes, mozgatható huszárbábut készíthetnek és a tavalyi nagy sikerre való tekintettel újra huszárbajusz-mustrát hirdetünk, ahol különböző anyagokból kreálhatnak maguknak kackiás bajszot a gyermekek. A Gyűjtemény butykosainak, butelláinak megismerése után, és a későbbi pálinkaverseny apropóján, a fiatalok az egykor pálinkás butellákra rótt tréfás rigmusokhoz hasonló verseket költhetnek.
A gyermekfoglalkozások után, 17 órától, egy közös vacsorára várják a családokat, ahol frissen, bográcsban készült ínycsiklandó pörkölttel csillapíthatják éhségüket. A vacsorát követően, 17:30 órától, ünnepi folklór műsorral emlékezünk a forradalom és szabadságharc eseményeire, többek között egy, a térségre egykor jellemző dramatikus szokást, a tréfás verbuválást is felelevenítjük. Az emelkedett hangulat és a jókedv tetőfokán pedig az izgalommal teli várakozás percei következnek, hiszen 18 órakor sor kerül a II. Házikalács- és kolbászverseny eredményhirdetésére és a III. Létavértesi Pálinkaverseny ünnepélyes díjátadójára.
A rendezvény 800Ft-os támogatójegy megvásárlásával látogatható, mely tartalmazza a vacsora árát és feljogosít egy díjazott pálinka megkóstolására is.
További információ, jegyfoglalás személyesen a Rozsnyai Gyűjteményben (4283 Létavértes, Irinyi utca 7.), vagy telefonon a +36-52/376-763 (113., 140. mellék) számon.
______________________
Forrás: facebook
Hely 4283 Létavértes, Irinyi utca 7.

Vissza