Isten hozta!

Kárpát-medence Isten ölelése!

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Címlap Misszió

Moldvai útibeszámoló

E-mail Nyomtatás PDF
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.hu

Kedves Adakozók! Tisztelt Barátaink, Munkatársaink, Olvasóink!

Missziós tevékenységünk című rovatunkban korábban már említettük, hogy használati tárgyakat, eszközöket gyűjtünk elsősorban határon túli, rászoruló magyaroknak. Tevékenységünket számos intézmény s ember támogatja erejéhez mérten. Legutóbbi utunk alkalmával, 2011. november 4-5-én elsősorban a moldvai magyaroknak, Pusztinába vittünk ruhákat, számítógépeket, játékokat. Ezen missziónk alkalmával azonban másként alakultak a dolgok, mint ahogy mi előzetesen képzeltük. Sok időt vett igénybe a rengeteg számítógépes alkatrész tárolása, összeszerelése, a számítógépek üzemképessé tétele. Mindezek mellett anyagi nehézségeink is támadtak (kiutazási költségek fedezése), melyeket egyedül képtelenek lettünk volna megoldani. Ezért fordultunk a facebook és iwiw oldalakon ismerőseinkhez, ahol felhívást tettünk közzé. Az ötlet kiválónak bizonyult, s meglepődve tapasztaltuk, mennyi kedves, rendes ember él csak a mi környezetünkben! Elsősorban nekik szeretnénk most köszönetet mondani áldozatos munkájukért, adományaikért (neveiket a támogatók névsorában alul közöljük)! Mivel legutóbbi vállalkozásunk sokkal nagyobb méretet öltött a korábbiakhoz képest, komoly tanulságokat gyűjtöttünk az adományok begyűjtése s elosztása terén. Nem jöttünk azonban haza üres kézzel. Sok-sok fotót, s egy filmecskét is készítettünk az ajándékozásról. Ezen kívül lelkileg is feltöltődtünk Moldvában, s filmünk segítségével talán egy kicsit a környék hangulatába, falu életébe is belekóstolhatnak azok, akik most nem jöhettek velünk vagy még nem jutottak el erre a tájra. Külön kiemelnénk azonban Nyisztor Tinka pusztinai néprajzkutatót, aki mindenben segítségünkre volt a helyszínen is, de korábban, s azóta is! Felhívjuk azon intézmények figyelmét, akiknek lehetőségük van, támogassák a munkáját, mert ezt jóformán senki sem teszi! Az adományok közül a ruhákról, játékokról, könyvekről nem készítettünk részletes feljegyzést, a számítógépeket azonban összeírtuk. Összesen 8 db teljes értékű masinát tudtunk a felajánlásokból összeállítani. Képgalériánkban sorrendben a következő gyermekeknek adtunk komputert (az utolsó gépet tulajdonosa nem tudta ottlétünk alatt átvenni, ezért csak vasárnap a nagymise után mentek érte, ily módon róla nem készült felvétel):

A képre kattintva a többi fotót is megtekintheti!1, Deák Renáta, Csíkdánfalva, -az ő gépét édesanyja, János Izolda vette át, ezért ő látható a felvételen.

2, Dávid Gábriel, Pusztina, ötödikes, a magyar iskolában is tanul.

3, Kaszap Johanna, Pusztina, nyolcadikos, nagyon jó tanuló, több magyar nyelvű versenyen nyert díjat: énekel, szaval.

4, Száraz Gabriella, Pusztina, nyolcadikos, a magyar iskolában is tanul.

5, Kaszap Razván, Pusztina, nyolcadikos tanuló.

6, Kovács Gábriel, szakiskolát végzett Csíkban.

7, László Szilveszter első éves gimnazista.

8, Száraz Gabriella nyolcadikos, a magyar iskolában is tanul. Ő vasárnap vette át a számítógépet, ezért nincs róla képünk!

A fotóra kattintva láthatja a többi képet!

Alább sorakoznak azok, akik bármilyen módon hozzájárultak utunkhoz. Még egyszer hálásan köszönjük!

Módosítás dátuma: 2012. július 31. kedd, 11:43 Bővebben...
 

Megjöttünk Moldvából

E-mail Nyomtatás PDF
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.hu

A képre kattintva több fotót is megtekinthet!

Kedves Barátaink!

1600km megtétele után hazaértünk hosszú csángóföldi utunkról. Kis pihenés után, hamarosan beszámolunk arról, hogy mennyire örültek a gyerekek (és persze a szüleik is) az ajándékoknak, ruháknak, számítógépeknek, társasjátékoknak és a könyveknek. Nagyon köszönjük mindenkinek, aki támogatta e nemes ügyet! Neveiket a beszámolóval együtt honlapunkon fogjuk közzé tenni. Tavasszal újabb útra készülünk, továbbra is várjuk számítógépek, ruhák, játékok, élelmiszer felajánlását! Addig is néhány fotót közzéteszünk honlapunkon, melyet a helyszínen készítettünk. A képre kattintva most is több fotót megtekinthetnek!


Módosítás dátuma: 2011. november 09. szerda, 11:19
 

Missziós tevékenységünk

E-mail Nyomtatás PDF
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.hu

Közösségünk évek óta a határon túli magyaroknak ajándékoz könyveket, ruhákat, élelmiszert és számítógépeket. Eddigi tevékenységünk során Úzonba, Désre, és a Mezőségre szállítottunk könyveket, számítógépeket pedig Moldvába, Pusztinára és Klézsére. Mint ahogy cikkünkben beszámoltunk róla, célba ért a 2011-es adománygyűjtésünk eredménye.

2012-ben is szeretnénk folytatni a gyűjtést. Aki adományt szeretne küldeni, vegye fel velünk a kapcsolatot ITT! Minden ajándékozásról fényképet készítünk, ezeket az oldalunkon közzé is tesszük. Minden felajánlást köszönünk az ajándékozottak nevében!

 

Módosítás dátuma: 2012. július 31. kedd, 11:45